Vi har begge været i den ubehagelige situation at miste vores job. Job, som vi var glade for, med skønne kollegaer og fede opgaver, der talte til vores respektive selvforståelser, og gav os mening og mål.

Pludselig sad vi ved foden af træet, og stigen til træhytten var hevet op. Nøglekortene inddraget. Farvel og tak. Begge blev vi hvirvlet ind i den malstrøm af følelser, hvor forvirringen fylder mest, og hvor tankerne gør nærmest ondt:

Hvem er jeg så nu? Hvad kan jeg overhovedet? Hvad vil jeg? Er jeg god nok? Hvad skal jeg gøre? Hvem vil have mig? Hvad har jeg at byde ind med?

I parallelle forløb fandt vi af hver vores kringlede vej frem til netop det arbejdsliv, der er ideelt for os. Efter mere eller mindre gode oplevelser med outplacementforløb, terapi, coaching og rådgivning lykkedes det os begge at skabe nye rammer for vores arbejdsliv, der er bedre, end dem vi forlod.

Dét at genstarte sit arbejdsliv og udvikle rammerne, så personlige og faglige kompetencer får bedst muligt spillerum, er en gave, vi begge nyder. Og den værdi genstarten førte med sig, ville vi gerne give videre –

Online kursus, rådgivning eller utallige jobansøgninger – hvad hjælper processen på vej?

Trods blå mærker på egoet holdt vi ryggen rank. Vi havde begge en oplevelse af, at den proces, det er at genstarte sit arbejdsliv, kunne gøres til en langt mere positiv, inspirerende og livgivende oplevelse end det rod, vi selv havde oplevet. Derfor har vi skrevet denne bog. Den er skrevet med hjertet, og selv om man ofte her i livet må gøre sig sine egne erfaringer, håber vi, at nogen derude kan drage nytte af vores.

Måske talte bogens titel til dig, fordi du trænger til, at der skal ske noget nyt og positivt? Måske har du været i det samme job i årevis og keder dig ærlig talt? Du savner måske at brænde for dit arbejde, at have det sjovt, at føle dig dygtig, at sætte alle dine talenter i spil? Eller måske er du blevet fyret sammen med 25 millioner andre på verdensplan i forbindelse med coronakrisen? Måske har du rundet de 40 år og skal vælge mellem at købe en rød sportsvogn eller denne bog?

Måske trænger du simpelthen bare til afklaring og overblik?

Hvad end du er overvældet af dine mange muligheder eller undervældet af dit liv lige nu, så mener vi, at der er håb at hente i den proces, vi tilbyder i Genstart dit arbejdsliv.

Vi tilbyder coaching eller outplacementforløb foruden et online Genstartsforløb.


om os Rolf Bangsgaard
Rolf Bangsgaard

Rolf Bangsgaard er uddannet HD(A) og har diplomuddannelser i ledelse og økonomi fra INSEAD og CBS SIMI. Han er stifter af konsulentvirksomheden RäForm, hvor han hjælper ledere og virksomheder med at gennemføre personlige og organisatoriske forandringsprojekter samt outplacementforløb.

Rolf har arbejdet med ledelse, lederudvikling, innovation og forandringer i mere end 20 år hos bl.a. The Walt Disney Company, Egmont og Læger uden Grænser. Han har gennem sit arbejdsliv haft lederstillinger på forskellige niveauer og arbejdet som management konsulent en kort årrække. Han er gift med Katrine, far til en elite-fodbold dreng og lever sit bedste liv som boglyttende pendler mellem Gilleleje og København. 

Du kan kontakte Rolf på rolf@raform.dk, hvis du repræsenterer en virksomhed, der har brug for et outplacementforløb til en eller flere betroede medarbejdere, eller hvis du selv har brug for støtte til at forløse dit fulde potentiale i din egen ledergerning.

Se mere på raform.dk


om os Sophie Dam
Sophie Dam

Sophie Dam er uddannet cand. comm. og indehaver af Engage CPH, hvor hun primært arbejder som tekstforfatter, taleskriver og coach. Hun har arbejdet med HR og kommunikation i den danske og internationale konsulentbranche, samt i både den private og kommunale sektor.

Sophie er certificeret NLP Practitioner og Business Coach. Hun har en diplomuddannelse i Pharmaceutical Market Access ved Universitee de Lyon i Frankrig og har bidraget til flere publicerede forskningsartikler inden for bl.a. onkologi og patient præference studier. Hun er gift og mor til to sønner og lever sit bedste liv i New York, Paris, London og Vanløse. (Mest Vanløse.)

Du kan kontakte Sophie på sophie@engagecph.dk, hvis du har brug for bistand i forhold til at udvikle dit skriftlige materiale som hjemmeside, nyhedsbreve, sociale medier, ansøgning, CV, mv. Sophie kan også hjælpe dig med coaching og afklaring. Se mere på www.engageCPH.dk


Genstart dit arbejdsliv på slap line…